27. joulukuuta 2010

Tuolit

Olohuoneen nurkassa olevan pyöreän ruokapöydän ympärillä olevat tuolit taitavat pian antaa periksi. Vierailemassa käyvät ystävät ja perheenjäsenet tuskin uskaltavat istua tuoleille pelätessään niiden menevän rikki. Viimeksi yksi tuoleista piti niin outoa ääntä, että sillä istunut ystävä hylkäsi sen heti.

Tuolit ovat vanhoja ja muilta haalittuja. Kolme niistä siskoni vanhasta asunnosta, yksi isovanhempieni kodista. Ikää niillä siis on eikä ihmekään että rapistumisen merkkejä on ilmennyt. Ehkä on siis aika harkita uusien tuolien ostoa?

Harkinnut olen itse asiassa jo jonkin aikaa, taloudellinen tilanne ei vain salli uusien ostoa. Jos sallisi, olisi Design House Stockholmin ja Lina Nordqvistin suunnittelemat Family-tuolit ykkösenä listalla.
Sarjan neljä tuolia ovat tyylikkäitä ja yksinkertaisia. Tykkään siitä, että ne poikkeavat toisistaan - se tekee tuoliryhmästä kiinnostavan.

Nyt tyydyn kuitenkin kiertelemään satunnaisesti kirpputoreja, jos siellä sattuisi sopivia pinnatuoleja tulemaan vastaan, ja toivon sillä aikaa että tuolit vielä jonkun aika kestävät eivätkä rysähdä vieraiden alla.

PS. Tämän tekstin kirjoitin jo ennen joulua, ja jätin odottamaan julkaisua. Jouluaaton-iltana kokoonnuimme pöydän ympärille pelailemaan, ja kun istahdin tuolille petti se heti allani. Kinkkua oli tultu syötyä ehkä hieman liikaa, mutta tuskin kuitenkaan niin paljoa, että se oli syynä tuolin rikkoutumiselle. Näin ainakin haluan uskoa.

Joka tapauksessa, tapaus osoitti sen, että uusien tuolien tarve on todellakin suuri. Jos ei muuten, niin ihan turvallisuussyistä.

4 kommenttia:

 1. Voi ei mikä kommellus tuolin kanssa. :D Jokin aika sitten oli muuten Kallentorin kirpparilla hyväkuntoisia valkoisia pinnatuoleja 15e/kpl. Vinkvink! ;)

  VastaaPoista
 2. Joo, oli kyllä pikku shokki rämähtää siltä tuolilta lattialle, mutta näytti varmasti aika hassulta :)

  Kiitos vinkistä - pitääpä käydä vilkasemassa! :)

  VastaaPoista
 3. Hihi! Ja tror ja halder me ti soffo diin näst gang tå ja komber ti te. ;)

  Hoppas du hittar na ny stolona snart.

  VastaaPoista