23. joulukuuta 2011

Jouluherkut

Joulun pyhät vietän pitkälti kotikotona, eli vanhempien luona. Siellä tulee ahdettua vatsa täyteen jos jonkinlaista herkkua. Itsekin olen korteni herkkukekoon kantanut.

Perinteeksi on jo viime vuosina muodostunut sekametelisuklaa. Kolmea suklaata, pähkinöitä ja vaahtokarkkeja = nam!


Sekametelisuklaa

1 levy tummaa suklaata
1 levy maitosuklaata
1 levy valkoista suklaata
vaahtokarkkeja
pähkinöitä (esimerkiksi cashew- ja hasselpähkinöitä, joukkoon voi laittaa myös kuivattuja hedelmiä)

Leikkaa vaahtokarkit saksilla palasiksi. Levitä vaahtispalat ja pähkinät leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon. Laita paperi esimerkiksi uunipellille tai leikkuulaudalle.

Sulata suklaat vuorotellen vesihauteessa ja valuta sulanut suklaa täytteiden päälle. 

Anna sekametelisuklaan kovettua kylmässä ja leikkaa siitä veitsellä sopivia paloja.

Uudeksi perinteeksi aion ottaa nämä joulutortut, jotka täytetään luumuhillon sijasta omena-kaneli marmaledilla sekä omena-kanelirahkalla.


Perinteeksi sopisi myös tämä suklaakakku, joka on kahvipöydässä joulupäivänä. Antti Vahteran reseptin olen napannut jostain naistenlehdestä.


Maailman paras suklaakakku

250 g voita
2,5 dl sokeria
6 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl tummaa kaakaojauhetta

Täyte ja kuorrutus
3 dl kuohukermaa
250 g tummaa suklaata

Kostutukseen
mehua

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seos taikinaan.


Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.


Kuumenna kera kiehuvaksi ja nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaa kerman joukkoon ja odota, että suklaa sulaa. Sekoita täyte tasaiseksi ja anna sen jäähtyä jääkaapissa.


Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan, kostuta ja leivitä täytettä kakun väliin. Kokoa kakku ja levitä suklaa-kermaseosta myös kakun päälle. 


HERKULLISTA JOULUA VAIN KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti