13. huhtikuuta 2012

Pappa al pomodoro


Jos ei ole viikonlopuksi ruokaideoita - tässäpä yksi. Pappa al pomodoro on yksi suosikkiruuistani ja yksi niistä harvoista, jonka osaan tehdä vilkuilematta reseptiä koko ajan. Äärettömän helppo siis tällaiselle kokemattomalle kokillekin.

Resepti on löytynyt Voisilmäpeli-blogista.

Pappa al pomodoro (kaksi suurta annosta)

750 g tomaattia
n. ½ dl hyvää oliiivöljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
n. 50-100 g kuivahtanutta vaaleaa tai täysjyväleipää

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti ja leipä. Kuumenna kattilassa noin puolet öljystä ja paista sipulia miedolla lämmöllä välillä hämmentäen, kunnes se on aivan pehmeää ja läpikuultavaa. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä muutama minuutti.
Lisää kattilaan tomaatit (myös kaikki niistä pilkottaessa irronnut mehu!) sekä loput öljystä ja nosta lämpötilaa sen verran, että kattilassa alkaa porista. Anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia.
Ota sen jälkeen kattila pois liedeltä, lisää suola, sokeri ja mustapippuri ja tarkista maku. Lisää leipäkuutiot ja revi joukkoon tuore basilika. Laita kattilaan kansi ja anna vetäytyä lämpimässä paikassa suunnilleen vartin verran, jotta leipä imee nestettä ja pehmenee.

Itse tapaan lisätä joukkoon myös paprikaa (kuutioituna), että on jotain rouskutettavaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti