30. lokakuuta 2012

TyöpistePinterestissä kauniit ja inspiroivat työpisteet ansaitsevat yleensä pinnauksen. Blogeissa ihmisten työhuoneet kiinnittävät yleensä huomioni. On mielenkiintoista nähdä millaisissa ympäristöissä ihmiset työtänsä tekevät. Joillakin se on hyvin minimalistinen, toisilla luova sekamelska.

Itse tykkään järjestyksestä ja avarasta tilasta. Muu alkaa ahdistamaan. Työpaikan lisäksi teen toimittajan hommia toisinaan myös kotoa. Nykyisin tosin vähemmän, kun freelancerin hommat ovat jääneet vähemmälle ja työ on siirtynyt toimitukseen.

Kodin työpisteestä tulee tässä tilanteessa laskutila, paikka jonne kerääntyy kaikki mitä käsissä milloinkin sattuu olemaan. Muistitikut, lehdet, muistilaput, muistiinpanovälineet, juomalasit, käsirasvat, laskut, DVD:t jne.

Vaikka järjestyksestä tykkäänkin täytyy myöntää, että työpiste yleensä näyttää hyvin sekavalta. Yllä olevat kuvat eivät ole todellakaan pahimmasta päästä. Itse asiassa tuossa ollaan aika hyvässä tilassa.

Ennen kaikkea työpiste on kuitenkin tylsä. Tietokoneen viereen/yläpuolelle kaavailen jotain printtiä tai muistitaulua. Pöytä kaipasi jonkinlaisen säilytyslaatikon, jonne nuo kaikki paperit voisi väliaikaisesti piilottaa, mutta missä ne kuitenkin olisivat käden ulottuvilla. Näitä ratkaisuja lähden seuraavaksi metsästämään.

Tämän työpisteen esittelyn myötä jatkuu pitkään tauolla ollut sisustushaaste.


2 kommenttia:

 1. Siisti, toimiva ja järjestelmällinen. Siltä tuo näyttää. Ehkä juurikin kuvailemasi "tylsyys" työpistessä tuo seesteisen tunnelman, joka auttaisi minua ainakin keskittymään. Pitänee itsekin ensinnäkin a) raivata työpöytä esille tavaran alta ja b) hieman pohtia uudelleenjärjestelyä!

  http://saaratikka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että se tylsyys on toisaalta seesteistäkin :) Ei tuo keskittymistä tuossa tilassa haittaa, toimivakin se on. Mutta ehkä sitä olisi muuten kivempi katsella, kun keksisi jotain piristystä. Pitää tuumailla!

   Poista