28. lokakuuta 2012

Vihannesherkkua


Näistä uunivihanneksista on tullut yksi syksyn suosikkiruokiani. Helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea terveellistä. Idean sain Kauhaa ja rakkautta -blogin Eeva Kolun reseptistä. Tämä on tosin yksinkertaistettu versio siitä, joka kelpaa laiskalle kokille oikein mainiosti. Vihanneksia reilunkokoisiksi paloiksi, päälle oliiviöljyä, mustapippuria, suolaa ja rosmariiniä. 200 asteiseen uuniin 20 minuutiksi ja se on siinä. Ei tuota edes varmaan voi reseptiksi kutsua. Hyvää kuitenkin on.

Jos oikein kunnianhimoiseksi ryhtyy, lisukkeeksi voisi tehdä vähän couscousta ja murentaa vihannesten joukkoon muutama pala fetajuustoa. Kasvikset toimivat kuitenkin hyvin noinkin, hyvän leivän kera.

Liharuokia pyrin vähentämään, joten helppoja kasvisruokia täytyisi kehitellä tämän ja pappa al pomodoron lisäksi lisää. Syksyn/talven tavoitteena on oppia tekemään jotain hyvää kaalista. t. Kaalikeittoa kammoava (vinkkejä saa antaa!)

4 kommenttia:

  1. Uunivihanneksia voi jatkaa fetan lisäksi purkillisella kikherneitä ja isolla kourallisella auringonkukansiemeniä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä - pitääpä kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa kurkkimaan kaaliohjeita! http://kipparinmorsian.blogspot.fi/search/label/kaali

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - pitääpä tulla kurkistelemaan :)

      Poista